Iezegrimmig

ebook

By Jack Broscie

cover image of Iezegrimmig

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...
Een bundel Fantasy wedstrijdverhalen van eigen bodem waaronder 'De twee wensen van de Duivel' dat de 3e plaats haalde in de wedstrijd Thor van WereldBibliotheek*Fantasy.De drie verhalen in deze GRATIS e-verhalenbundel hebben iets gemeen: een soms wat grimmige, ontevreden sfeer. Iezegrimmig is dus de naam van deze verhalenbundel.1. Het monster onder het bedInzending voor de Fantasystrijd van de stad Brugge, max. 1.500 woorden.Een raadselachtige thriller met een vleugje paranormaal en fantasy.Inspiratie voor dit verhaal is afkomstig uit Het literaire hoogstandje 'De Donkere kamer van Damocles' van W.F. Hermans. Werkelijkheid (Osewoudt) en suggestie (Dorbeck) zijn in dit boek (en in mijn verhaal) nauw met elkaar verweven. In de psychologie staat 'Het monster onder het bed' synoniem voor de 'belichaming' van allerlei vage angsten en vervelende gevoelens die jonge kinderen hebben.2. De hebzuchtige koningInzending voor Grimmig van Fantastyval, max. 1.000 woorden.Een fabelachtige fantasy in de sfeer van de sprookjes van Grimm met een licht horror gehalte.Moraal: wees tevreden met wat je hebt en jaag niet nog meer na, anders gaat dat ten koste van anderen, je naasten én jezelf.3. De twee wensen van de DuivelInzending voor Thor van uitgeverij WereldBibliotheek*Fantasy.Een literair fantasyverhaal met een tikje occult.3e plaatsBezint eer gij wenscht...Citaten uit diverse juryrapporten:
  • 'Een begin als dit is zonder meer subliem! Je weet de aandacht meteen te pakken en de lezer een gevoel van spanning te bezorgen.''De auteur heeft een prettige, beeldende schrijfstijl zonder poespas.'
  • 'Leuk idee, om de lezer te waarschuwen en zo in het verhaal te betrekken.'
  • 'De beschrijvingen van de omgeving en de personages zijn zeer beeldend.'
  • 'Leuk verhaal, goed geschreven, het is een echt sprookje.'
  • 'Je hebt een heldere stijl en schrijft met humor, waardoor het verhaal erg prettig is om te lezen.'
  • Available to buy

    Iezegrimmig