Exodus (Nederlandse versie)

ebook

By Jen Minkman

cover image of Exodus (Nederlandse versie)

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

'De tijd is hier oud. Ouder dan de gescheurde en geblakerde grond, ouder dan de uitgedroogde begroeiing en de stoffige weg die zich als een trage slang door de woestijn slingert op weg naar de trillende horizon.
Ik weet niet meer hoe lang ik hier al ben, maar ik voel me net als die slang – voor eeuwig op weg naar een bestemming die buiten zicht ligt. Pas als ik omhoog kijk, zie ik waar ik naar verlang. Een strakblauwe lucht. Mijn visioenen zijn blauw. Mijn ogen zijn hongerig.
Het huisje staat aan de rand van wat eens een meer moet zijn geweest. Als ik naar buiten kom en op de veranda ga staan op het heetst van de dag, is de lucht zo warm dat de trillingen op golven lijken en het meer opnieuw gevuld wordt met een watervlakte van lucht, al kan die mijn dorst naar blauw niet lessen.
De klok boven de deur is kapot. De tijd is hier niet alleen oud, maar lijkt ook niet te verstrijken.
Toch wacht ik.'
'Exodus' won de tweede prijs in de korte verhalenwedstrijd van de Harland Awards voor fantasy en science fiction. Een verhaal over het eind van de wereld, een tiener die wanhopig de Aarde wil verlaten voor het te laat is en haar zoektocht naar redding, dat volgens de Harland-juryleden een 'prachtige boodschap' bevat.

Available to buy

Exodus (Nederlandse versie)