Het raadsel Wandor

ebook De andere waarheid

By Marlies Vaz Nunes

cover image of Het raadsel Wandor

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyApponDevice.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Onna woont samen met haar ouders, haar drie jaar oudere broer en haar opa in een herberg in het dorp Pellona, die haar ouders runnen. Midden in de winter komt de zestienjarige Wandor op haar pad. Hij is zwaargewond, lijdt aan geheugenverlies en wordt, nadat hij door de dokter is behandeld, in de herberg ondergebracht om te herstellen. Onna vindt hem intrigerend en krijgt een steeds sterker vermoeden dat hij zijn geheugen helemaal niet kwijt is, maar doet alsof. Waarom? Als ze merkt dat ook anderen, zoals de dorpschef en de Broederschap, hem zijn geheim proberen te ontfutselen, vermoedt Onna dat zijn geheim hem in gevaar kan brengen. Om hem te kunnen helpen, probeert ze achter zijn geheim te komen vóór de priester of de dorpschef dat doet. Zal zij daarin slagen?

Al eeuwenlang regeert de Broederschap van Gorima, een machtige religieuze sekte, de Oostlanden met een ijzeren vuist. Zij predikt de Waarheid van het Begin en mensen die aan hun geloof twijfelen worden gestraft of zelfs gedood.

De Zoekers naar de Waarheid geloven niet in de visie van de Broederschap en willen weten wat hun werkelijke herkomst is. Twee eeuwen eerder zijn velen van hen tijdens een bijeenkomst afgeslacht door volgelingen van de Broederschap en sindsdien leven zij als nomaden. Om het jaar ontmoeten ze elkaar op een andere, afgezonderde locatie, om nieuwe bevindingen en ideeën uit te wisselen. Ze willen niet alleen meer uit nieuwsgierigheid hun oorsprong te weten komen, maar ook omdat ze geloven dat ze daarmee de macht van de gehate Broederschap kunnen ondermijnen.

Available to buy

Het raadsel Wandor