#MexicanRevolution

ebook Nederlandse Editie · Parallel Universe List

By I. D. Oro

cover image of #MexicanRevolution

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Illuminata een zeventienjarig tienermeisje woont samen met haar vader Eliseo en moeder Estrella samen met haar vijf broers en zussen in een hacienda in Durango, México. De Mexicaanse revolutie van 1910 is nog steeds gaande terwijl de oorlog overal om hen heen woedt. Eliseo is verantwoordelijk voor het beschermen van de hacienda van Don Zanahoria, een belangrijke hacendado in de staat. Illuminata is ook belast met het beschermen van de belangen van Don Zanahoria tegen de rebellen die proberen de hacienda te vernietigen. Generaal Kaïn is verliefd op Illuminata en is van plan om Eliseo om de hand in het huwelijk te vragen met zijn mooiste dochter. Illuminata treurt nog steeds over de dood van haar geliefde Rogelio wanneer ze vreselijk nieuws ontvangt over een andere begrafenis.

Er is een militaire staatsgreep waarbij president Francisco Ignacio Madero González wordt vermoord Algemeen José Victoriano Huerta Márquez aanvaardt de functie van president van México Nu verklaart een andere figuur een oorlog tegen hem en vormt de revolutie van Venustiano Carranza (ReVeCa) met United Staten helpen deze nieuwe vijand te bestrijden die de democratie bedreigt. Het enige dat Illuminata in de haciënda heeft geweten is dat de rebellen slecht zijn en de regeringstroepen goed zijn.Ze leeft in een bubbel en heeft de wereld niet gezien van Don Zanahoria's hacienda.

Een mysterieuze vreemdeling die op zoek is naar avontuur, helpt Illuminata uit een moeilijke situatie. Nu Illuminata wordt beschuldigd van een moord die ze niet heeft gepleegd. Don Zanahoria geeft opdracht tot haar executie nadat hij haar schuldig heeft bevonden aan het doden van zijn enige zoon Generaal Kaïn. Illuminata kan haar aangewezen moordenaar te slim af zijn en ontsnapt op zoek naar de mysterieuze man die haar in de problemen heeft gebracht. vindt een aantal interessante karakters en realiseert zich dat er aan elke munt twee kanten zijn. Ware absoluten bestaan niet in de wereld van goed en kwaad.

#MexicanRevolution