A fenevad

ebook

By Kalmár Lajos Gábor

cover image of A fenevad

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyApponDevice.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

New Habor az Egyesült Államokban, Washington államban található, mélyen a Cascade-hegység szívében. A csendes kisvárosra korábban csak a nyugalom és béke volt jellemző. A helybeliek már idejét sem tudják, mikor történt náluk utoljára komoly bűncselekmény.
Aztán egyik nap egy megcsonkított kutya tetemét találják meg egy köztiszteletben álló, idős hölgy kertjében: megnyúzva és felakasztva egy diófára. Már ez az esemény is felkavarja a kedélyeket a háborítatlan településen. És ekkor a lakosok még nem is sejtik, hogy a szörnyűségeknek ez csupán a kezdete...
Valaki rituális gyilkosságokat követ el. A seriffhivatal szerint sorozatgyilkos ólálkodik New Haborben.
Lewist, a nem régóta ott élő fiatalembert nagy meglepetésére felkérik, hogy vegyen részt a nyomozásban. Eleinte nem érti, hogy neki mi köze lehet az ügyhöz, de ahogy az elkövető újabb áldozatokat szed, és egyre többet tudnak meg róla, elkezd körvonalazódni, hogy Lewis mégis a seriff segítségére lehet. Nemcsak éleslátása és kiváló ötletei miatt, de azért is, mert korábban évekig foglalkozott misztikus jelenségek tanulmányozásával. Ugyanis a nyomozást végző kis csapatnak egyre inkább az a benyomása a gyilkosról, hogy vagy nem a mi világunkból való, vagy valamilyen természetfeletti hatalma van.
Amikor az egyik bűntény helyszínén megpillantják az elkövetőt – elfogni azonban nem sikerül –, Lewisék „fenevad"-ként kezdik el emlegetni a tettest az elképesztő külseje miatt. Továbbá azért is, mert mielőtt szem elől tévesztenék, a rémalak a Bibliából idéz, konkrétan a Jelenések könyvéből. Nem is akármelyik részt, hanem azt, amelyik az Ördögről szól.
Lehet, hogy nem véletlenül adták neki a fenevad nevet?
Vajon van-e a köze a Bibliában szereplő Sátánhoz?
Valójában ki tartja rettegésben a kisvárost? Csupán szemfényvesztésről lenne szó? Egy zseniális gyilkos alaposan kieszelt tervéről, hogy megtévessze a hatóságokat?
Vagy valóban köztük járna a Gonosz?

Kalmár Lajos Gábor, a nagysikerű Rose című ifjúsági fantasy trilógia szerzője ezúttal megmutatja, mire képes a horror műfajban, amelyben egy felnőtteknek szóló, vérfagyasztó regénnyel debütál!

Gabriel Wolf előszavával.

A fenevad