Rose

ebook Három regény egy kötetben

By Kalmár Lajos Gábor

cover image of Rose

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Ez a kiadvány magában foglalja Kalmár Lajos Gábor nagysikerű „Rose" sorozatának mindhárom részét: a „Rose és az ezüst obulus", a „Rose és a sárkányverem", továbbá a „Rose és a Holtak könyve" című regényeket.
A történet a tizenéves Rose Palmerről szól. A diáklány egy New Habor nevű, álmos kisvárosban él. Ám ezen a helyen a szinte unalmasan hétköznapinak tűnő felszín alatt természetfeletti jelenségek, csodák, valamint sötét titkok rejlenek, amelyekről a helyieknek vagy egyáltalán nincs tudomása, vagy nem mernek róluk beszélni.
Miss Palmer azonban túlzottan kíváncsi természet. A nyughatatlan, engedetlen, ám rendkívül intelligens kamaszlány mindenbe beleártja magát, amibe nem kellene.
Kiváló – már-már nyomozói – logikájának köszönhetően olyan titkokra jön rá a város múltjából, amelyek által nemcsak önmagát és a helyieket, de még az egész bolygónk biztonságát is veszélybe sodorja.
Kutakodásai során találkozik egy titokzatos idegennel, aki farkasával az oldalán járja a hegyeket. A férfi nevét senki sem ismeri, sőt legtöbben még a létezéséről sem tudnak. Amerre jár, villámok kísérik útját. Társának, az irreális méretű farkasnak úgyszintén, amilyen állat elvileg nem él a Földön, tehát kizárt, hogy e világi lény legyen.
Rose később megismer két kísértetet, akik habár ősidők óta – szó szerint – gyilkolják egymást, azonban úgy tűnik, mintha őt viszont megvédeni próbálnák valamitől.
Aztán a lány felfedez valamit, amire még addigi, elképesztő kalandjai után sem számított: egy másik, párhuzamos dimenziót, amely hasonló a mi világunkhoz, mégis más. Mert minden, ami a Földön meseként él a köztudatban, azon a helyen valóság: Ugyanis ott tündérek, sárkányok, mágusok, boszorkányok élnek, akik között Miss Palmer barátokra lel.
Sajnos azonban az a hely nemcsak szépséget és csodákat rejt, de borzalmakat is; egy fajt, amit a varázslények úgy hívnak:
A „Fertelmesek". Ők a gonoszság megtestesítői. Rose pedig rájön: Ezek a bestiák mindenáron át akarnak jutni New Haborbe, hogy leigázzák és elpusztítsák az emberiséget.
Vajon mit tehetne ez ellen egy tizenéves diáklány, akinek engedetlensége és túl élénk fantáziája miatt úgysem hinné el senki, hogy milyen veszélyek leselkednek a Földre?
Nos, ebből a kalandokkal és izgalmakkal teli sorozatból választ kaphatunk erre!

Rose